середа, 20 лютого 2013 16:10

Якщо опозиція висуне на мери Києва Порошенка, то йому перейде рейтинг Кличка – політолог

Якщо опозиція висуне на мери Києва Порошенка, то йому перейде рейтинг Кличка – політолог
Порошенко має шанс стати мером Києва, якщо його підтримають усі опозиційні сили. Фото: file.liga.net

Лідер партії УДАР Віталій Кличко зараз асоціюється в людей із підтримкою брендових опозиційних партій.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи результати останніх соціологічних опитувань щодо рейтингу потенційних кандидатів на виборах мера Києва.

"Якби Кличко не йшов на вибори, а цей бренд переклали на якусь іншу кандидатуру, то значна частина його рейтингу перейшла б на цю людину, – говорить він. – Я думаю, що лідерство Кличка в Києві зараз ні в кого сумнівів не викликає. Але якби зараз опозиція зробила ставку, наприклад, на Порошенка, то в нього достатньо швидко став би рейтинг близький до Кличка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки в разі повної консолідації опозиції Кличко переможе на виборах мера Києва - експерт

Палій наголосив, що значна частина виборців часто відмовляється брати участь у соціологічних опитуваннях.

"І ми бачили, до чого це призводить. Наприклад, на парламентських виборах, коли вже за результатами голосування відбувається корекція рейтингу в бік політсили більш радикального спрямування. Тому не виключено, що рейтинг кандидата від "Свободи" може бути дещо заниженим", – зазначив він.

Політолог уточнив: "Тобто людина, яку висуне "Свобода" на виборах мера Києва, може набрати трохи більше, ніж цій політсилі малюють соціологічні опитування. Це може відбутися в силу того, що люди приходять і голосують за більш радикальну силу. Я назвав цей факт "бонусом радикалізму". У нас таке електоральне явище вже оформилося приблизно з 2010-х років".

Зараз ви читаєте новину «Якщо опозиція висуне на мери Києва Порошенка, то йому перейде рейтинг Кличка – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі