вівторок, 12 квітня 2011 16:18

ЄС зробив перший крок до зміни візового режиму з Україною

ЄС зробив перший крок до зміни візового режиму з Україною

Європейська комісія отримала мандат почати переговори з Києвом щодо перегляду угоди про спрощення візового режиму.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ 11 квітня в Люксембурзі.

Передбачається, що переговори з даного питання почнуться в травні і будуть стосуватися розширення категорій осіб, які підпадають під дію угоди.

За результатами імплементації угоди про спрощення візового режиму Київ і Брюссель почали діалог щодо розширення категорій осіб, які потрапляють під дію цього документа, ще у минулому році. Зокрема, Україна виступила за внесення до цього списку представників громадських, релігійних організацій, перевізників, фахівців.

Пропонується також спростити список необхідних документів для журналістів.

Між тим, директор інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин заявив, що в 2010 році кількість шенгенських віз, виданих українцям зросла більш ніж у два рази.

"У 2010 році видали 1,1 млн.шенгенських віз громадянам України. Для порівняння, у 2007 році було видано тільки 435 тис. Тобто ми бачимо, що (кількість виданих віз зросла) у 2,5 рази за три роки", - сказав Волошин.

Дипломат також повідомив, що кількість виданих безкоштовно віз за цей період збільшилася до 40%. Він пояснив, що це досягнуто завдяки договору про спрощення візового режиму між Україною та ЄС, який діє з січня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «ЄС зробив перший крок до зміни візового режиму з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі