вівторок, 01 лютого 2011 17:22

"Регіонал" просить ЄС не давати візи тим, хто героїзує Бандеру

"Регіонал" просить ЄС не давати візи тим, хто героїзує Бандеру

Співголова "Антифашистського форуму" "регіонал" Валерій Голенко планує закликати ЄС не давати візи українським політикам, "причетним до героїзації нацистських колаборантів".

За його словами, відповідне рішення буде ухвалено на черговому форумі, запланованому на 25 березня, повідомляє "Інтерфакс".

"У березні цього року (орієнтовно 25 березня) ми плануємо провести другий Антифашистський форум України в Луганській області. - зазначив "регіонал"- Очікується участь Всесвітньої ветеранської федерації, а також ветеранських делегацій з Польщі, Німеччини, Росії та Ізраїлю".

За словами Голенка, на форумі буде озвучений список українських політиків, "причетних до героїзації гітлерівських колабораціоністів". "І цей список буде направлений до посольств країн Євросоюзу з проханням закрити їм в'їзд до Європейського Союзу", - заявив голова облради.

У свою чергу співголова Антифашистського форуму України, народний депутат Олег Царьов заявив: "Я підготував запит на ім'я генпрокурора Пшонки Віктора Павловича, де перерахував, де, в яких місцях публічно, в яких статтях, в яких газетах, які публічні люди закликали до збройного повстання, закликали до повалення законної влади в України, розпалювали ксенофобію і расизм".

Нардеп просить генерального прокурора провести об'єктивну та всебічну перевірку за викладеними фактами і здійснити передбачене законом реагування.

"Я вважаю, що ці люди повинні нести відповідальність згідно із законом", - додав Царьов.

Нагадаємо, що депутат від Партії регіонів Царьов поки що відомий активною участю в обох резонансних бійках у ВР (під час пролонгації перебування ЧФ у Криму і під час нападу на блокаду БЮТ) і тим, що образився на львівський ресторан "Криївка". А сама організація регулярно звинувачує "помаранчеві" партії у підтримці нацизму.

Варто відзначити, що заходи з назвою "Антифашистський форум" проводять також інші організації. Скажімо, весною минулого року третій Антифашистський форум провів близький до КПУ Антифашистський комітет України.

А в грудні 2010 перший Антифашистський форум провели громадські організації Харкова: і от його мета, на відміну від заходів комуністів або Царьова, була не політичною, а соціальною - захист прав студентів інших рас і націй, які навчаються у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" просить ЄС не давати візи тим, хто героїзує Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі