середа, 12 липня 2023 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган сказав, чому повернув командирів оборони Маріуполя

Ердоган сказав, чому повернув командирів оборони Маріуполя
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган каже, що не брав зобов'язань щодо утримання командирів Азовсталі. Фото: ОП

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відпустив командирів оборони Маріуполя тому, що про це попросив президент Володимир Зеленський.

Угода про перебування бійців у Туреччині була досягнута на двосторонній основі між Україною та Росією. Туреччина лише надала їм притулок. Ердоган сказав про це на брифінгу за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі, передає "Європейська правда".

"Спочатку це було результатом дискусії між Україною та Росією, і до п'ятниці вони були у нас", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили рішення Ердогана повернути командирів Азовсталі

Ердоган вважає, що дозвіл віддати захисників Азовсталі врешті-решт "вийшов на позитив" у його стосунках із Росією.

"Спочатку Росія обурилася, а потім це перейшло у позитив", – вказав президент Туреччини. Планує говорити про це на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у вересні.

Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону – Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Сергія Волинського, Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

У Росії заявили, що повернення в Україну з Туреччини командирів Азовсталі нібито є порушенням домовленостей щодо обміну полоненими. Командири мали перебувати на території Туреччини до кінця війни. Про це сказав спікер президента РФ Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган сказав, чому повернув командирів оборони Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі