субота, 21 вересня 2013 15:20

ЄП вирішить долю Угоди про асоціацію після звіту щодо Тимошенко - Брок

ЄП вирішить долю Угоди про асоціацію після звіту щодо Тимошенко - Брок
Елмар Брок Фото: dw.de

Європарламент буде приймати рішення про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом після заслуховування доповіді своєї наглядової місії в складі екс-голови ЄП Пета Кокса і колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського.

Про це заявив глава комітету з питань закордонних справ ЄП Елмар Брок в суботу під час 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ в епоху змін: фактори успіху", повідомляється на сайті екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

"Ми сказали з самого початку - ми повинні до підписання виконати всі вимоги. Одне питання - вибіркове судочинство у випадку з Юлією Тимошенко. Якщо пан Кокс і пан Квасневський не зможуть позитивно відзвітувати 15 жовтня в Європарламенті, тоді буде у нас проблема", - сказав Брок.

На його думку, є можливості і час для вирішення справи Тимошенко.

"Ще може бути рішення, яке допоможе підписати вільнюську угоду", - вважає євродепутат.

Напередодні міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле і Брок після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем оприлюднили спільну заяву, в якій підкреслили необхідність досягнення прогресу у вирішенні справи Тимошенко до саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

"Ми підкреслили особливу важливість прогресу у виборчому законодавстві, законодавстві про Генеральну прокуратуру і щодо справи Юлії Тимошенко", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «ЄП вирішить долю Угоди про асоціацію після звіту щодо Тимошенко - Брок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі