понеділок, 21 березня 2011 23:45

Спецтема: Війна у Лівії

Екс-посол: "Вислів Путіна про Хрестовий похід на Лівію - це фразеологія "Аль-Каїди"

Екс-посол: "Вислів Путіна про Хрестовий похід на Лівію - це фразеологія "Аль-Каїди"

Різні оцінки резолюції Радбезу ООН щодо Лівії, які дали президент РФ Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Володимир Путін, свідчать про конкуренцію перед виборами.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив дипломат і колишній посол України у США, Ізраїлі і Канаді Юрій Щербак.

"Ця позиція - прекрасна ілюстрація до тандему, до дружби, яка зростає від дня до дня, коли вони наближаються до виборів президента Росії. Я б назвав це електричним коротким замиканням. Ця ситуація висвітлила два підходи до міжнародних проблем", - зазначив він.

За словами Щербака, прем'єр-міністр не має права втручатися у міжнародні рішення президента.

"Президент, як Росії, так і України, повністю відповідає за зовнішню політику. Це не прерогатива глави уряду, в цьому випадку Путіна", - наголосив дипломат.

Він вважає, що "порівняння з Хрестовими походами - це фразеологія "Аль-Каїди". Це фразеологія тих реакційних мусульманських режимів, які кажуть, що Європа і США ведуть проти них Хрестову війну".

"Це неприйнятно. Медведєву було малоприємно, коли він почув це від свого колеги", - переконаний екс-посол.

Щербак не виключає і проблеми з постачанням нафти: "Росія недаремно голосувала проти, недаремно не поставила вето на резолюції, яке багато хто очікував. Тому що Росія виграє. Вона починає постачати нафту в Європу замість Лівії".

Дипломат також вважає, що є загроза терористичного характеру.

"Каддафі, як будь-який диктатор, має кореневу систему людей, які від нього залежать, які його люблять. У Лівії виявилося багато його прибічників. Не так просто, що він самотній і всі його покинули", - додав Щербак.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол: "Вислів Путіна про Хрестовий похід на Лівію - це фразеологія "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі