пʼятниця, 28 лютого 2014 19:06

Експерти закликають українську владу утриматись від силових дій в Криму

Експерти закликають українську владу утриматись від силових дій в Криму
Фото: tv.rada.gov.ua

Україна не повинна відповідати Росії на її прагнення зайняти більш жорстокі позиції у взаєминах, бо не має на це силових ресурсів. Про це на прес-конференції заявив політолог Андрій Золотарьов.

"Україна не зможе говорити з позиції сили за відсутності такого інструментарію. Подібні ілюзії дорого обійшлися Саакашвілі. Силового ресурсу в нас немає. Внутрішні війська і СБУ деморалізовані. Нам залишається апелювати до міжнародного співтовариства. Ніякої демонстрації сили. Не потрібно дати себе скомпроментувати", - закликав експерт.

Золотарьов наголосив, що в даній ситуації найкраще зайняти вичікувальну позицію й не допускати конфлікту.

"Можливо, чекати доведеться два-три тижні", - уточнив він.

Натомість політолог порадив новій українській владі зосередитись на наведенні ладу в країні, щоб уникнути подальших конфліктів.

"Новій владі треба домовлятися з елітою, припинити отаманську вольницю. Прибрати з вулиць людей зі зброєю. Почати діалог із представниками влади на місцях. А цим керівникам шукати компроміс і вирішувати ситуацію на місцях. Громаді потрібно припинити валити пам'ятники", - закликав Андрій Золотарьов.

Експерт нагадав, що Крим забезпечується електроенергією та водопостачанням з України. А при приєднанні півострова до Росії, припинить його.

"Але перекрити Криму кран та рубільник — крайня міра", - додав політолог.

Соціальний психолог Олег Покальчук наголосив на тому, що фактично прибутки кримчан від туристичного сезону впали на 30%.

"Туристичний сезон на межі зриву. До них ніхто не поїде, якщо там ходитимуть люди з автоматами", - додав Покальчук.

Зараз ви читаєте новину «Експерти закликають українську владу утриматись від силових дій в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua