четвер, 22 листопада 2012 01:46

Експерт: В Україні спеціально створена система хаосу на ринку землі

Експерт: В Україні спеціально створена система хаосу на ринку землі
Іван Томич. Фото: glavcom.ua

Відсутність в Україні законодавчої нормативно-правової бази - створила середовище олігархів.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова Союзу сільськогосподарських кооперативів Іван Томич.

"На сьогодні маємо 26,5 млн га розпайованих, з них десь біля 4 млн знаходиться  в 40 тис фермерів невеликих. Решта, 21-22 млн га..мали би бути всі договори оренди землі  зареєстровані, але зареєстровано лише 17 млн га. Тобто є земля, яка обробляється без договорів про оренду", - пояснив народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валерій Бевзенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба розуміти, чим ми будемо торгувати – експерт про "земельне" питання

В свою чергу, Томич зауважив: "Я пов'язаний із аграрним сектором все своє життя, але я 25 років над даним питанням працюю і я з впевненістю можу сказати, що спеціально створена система хаосу. Це цілеспрямована система проти новітньої історії України. Ми заїхали у глухий кут, де приблизно 100 компаній мають половину володіння українських чорноземів, а 15 млн сільських жителів мають другу частку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп

За його словами "діяла система реформування, руйнування матеріально-технічної бази, створення цінової політики, яка не давала можливість українським фермам розвиватись" і тому подібне, тому "відсутність законодавчої нормативно-правової бази у нас створила середовище олігархів на землі".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: В Україні спеціально створена система хаосу на ринку землі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі