вівторок, 30 січня 2018 08:03

Експерт розповів, як на Україну вплинуть санкції проти РФ

Експерт розповів, як на Україну вплинуть санкції проти РФ
Експерт вважає, що посилення США санкцій проти Росії – позитивний момент. Фото: weaponews.com

Будь-які домовленості про Україну без участі України викликають більше запитань, ніж відповідей. Переговори відображатимуть інтереси переговірників, а не нашої держави. А це говорить про втрату суб'єктності нашої держави.

Як передає "24 Канал", таку думку висловив Геннадій Друзенко, правник-міжнародник, коментуючи зустріч Волкера і Суркова.

Експерт висловлює досить песимістичне ставлення до миротворців. Запевняє, сам механізм їх введення передбачає згоду Росії як постійного члена Радбезу ООН. Тому миротворців або не буде, або будуть на російських умовах. Тоді як Україна не матиме критичного голосу. Адже не входить до Радбезу. Крім того, наглосив Друзенко, миротворці – велика процедура, яка вимагає мільярдного фінансування. У будь-який момент при голосуванні в Радбезі Росія може знайти сотні приводів для блокування цього рішення.

Також він розповів, що за 70-літню історію миротворців під егідою ООН немає прикладів, коли б після введення місії були звільнені території і їх передали під законний центральний уряд: "Якщо ви хочете заморозити конфлікт, як це трапилося на Кіпрі і триває понад 50-ти років, то миротворці спрацьовують. Миротворці – одна з форм зради відданості територіальній цілісності і суверенітету України".

Однак вважає, що посилення США санкцій проти Росії і надання Україні протитанкових комплексів "Джавелін" – позитивний момент. Але є кілька застережень: "Посилення санкцій – в наших інтересах, тому що ми не готові воювати проти Росії. Та санкції можуть вистрілити як в плюс, так і мінус. До перевиборів Путіна в березні на фронті не буде суттєвого загострення. Але, якщо США вистрілять санкціями в лютому по оточенню Путіна, то може настати та межа, коли вже після президентських виборів у Кремлі відчують, що вони виграють через ескалацію конфлікту. Тоді будуть потрібні не тільки "Джавеліни", а все, що в нас є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США розповів, якими повинні бути миротворці на Донбасі

Тому, на думку правника-міжнародника, поки продовжується топтання на місці.

Він додає: "В чому можна погодитися з Волкером – що Москва відступить і виведе своїх людей. І погодиться на миротворців тоді, коли її втрати від продовження політики агресії проти України переважатимуть вигоди. Поки санкції не розглядаються тим фактором, що вимагають виведення російських військ і припинення підтримки сепаратистів. Санкції для Росії болючі, але не настільки, щоб відступати".

Закон про санкції проти Росії завадив реалізації міжнародних договорів РФ в області розвідки і оборони на загальну суму в кілька мільярдів американських доларів.
Про це йдеться в заяві прес-секретаря Державного департаменту США Хезер Науерт, повідомляє "Укрінформ".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як на Україну вплинуть санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі