вівторок, 12 серпня 2014 06:21

Експерт розкусив "гуманітарні" заяви Росії щодо сходу України

Експерт розкусив "гуманітарні" заяви Росії щодо сходу України
Олександр Палій. Фото: www.radiosvoboda.org

Росія зробила навмисне заяву про ймовірне введення "гуманітарного конвою" на схід України, щоб підняти шум світової спільноти.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив український політолог Олександр Палій.

Експерт, зокрема, зазначив, що президент Росії Володимир Путін прагнув таким чином перевірити реакцію світу на можливість таких дій.

"Насамперед, коли говорять про конвой, мають на увазі військовий супровід. Це зроблено Росією для того, щоб перевірити реакцію США, ЄС, нашу реакцію", - пояснив Палій.

Він зауважив, що вже після цієї заяви відбулася розмова президента України Петра Порошенка з главою США Бараком Обамою, відбулися як російські, так і українські діалоги з керівництвом Європейського Союзу.

"Але я думаю, що вище всіх в цьому світі тільки Бог", - додав експерт. 

Нагадаємо, президент РФ наполягає на терміновій доставці "гуманітарного конвою" в зону військового конфлікту на Донбасі.

Разом з тим, керівництво України заявило, що Росія під прикриттям гуманітарної місії намагається вторгнутися в Україну.

У свою чергу Радбез ООН, США і ЄС зазначили, що гуманітарну допомогу Україні повинні надавати міжнародні організації, а не Росія.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розкусив "гуманітарні" заяви Росії щодо сходу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі