субота, 14 листопада 2015 08:00

Експерт пояснив, чому Путін зупинив наступ на Донбас

Експерт пояснив, чому Путін зупинив наступ на Донбас
AFP

Наступ Росії на Україну загальмувала війна у Сирії. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

"Питання у тому, чи Росії вистачатиме ресурсів здійснювати бойові дії у двох напрямках з однаковою інтенсивністю. Поки - ні. Зараз у них таких можливостей немає. Але це не означає, що вони не підуть потім", - зазначив Семиволос.

За його словами, РФ не застосує авіацію.

"Війна триває, російські військові далі перекидаються на Донбасі. Але авіацію застосовувати не будуть", - зазначив Семоволос.

Однак експерт вважає: Путін і далі зацікавлений в ескалації конфлікту на Донбасі.

"Все залежить від того, наскільки Україна буде опірною всередині. Якщо внутрішньополітична ситуація погіршиться, а псевдо-патріоти розхитуватимуть цю ситуацію, то у Росії з'явиться шанс. Якщо не вдасться розхитати, шансів буде менше", - пояснив він.

Раніше у штабі АТО повідомляли про облстріли з боку бойовиків. На донецькому напрямку застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Бойові зіткнення відбулися і на артемівському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Путін зупинив наступ на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі