пʼятниця, 22 квітня 2011 15:38

Експерт назвав умову відставки Черновецького

Експерт назвав умову відставки Черновецького

Мер Києва Леонід Черновецький може піти зі своєї посади достроково.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

"Події вже підводять до того, що він може вдатися до такого кроку, оскільки кримінальні справи проти його команди та відставка секретаря Олеся Довгого говорить про те, що він не зможе працювати в цій якості більш-менш тривалий час, тим більше до чергових виборів. Я думаю, йому теж дають певні сигнали стосовно того, що можливо краще буде в разі, якщо він, як раніше не буде втручатися в управління столицею або взагалі звільнить це місце", - зазначив аналітик.

Експерт також зазначив, що в разі дочасної відставки Черновецького влада може і не призначити дострокові вибори столичного міського голови.

"Це ж не обов'язок призначати чи не призначати вибори, але факт полягає в тому, що на даний момент немає людини, яка по-справжньому займає місце київського міського голови. Вони ("регіонали"-ред) будуть обирати момент, готувати свого кандидата і нічого від Черновецького вже не залежатиме в будь - якому разі", - підкреслив політолог.

Говорячи про те, коли Черновецький зможе піти у відставку, Якименко зазначив, що в міру дозрівання кандидата від Партії регіонів на цю посаду і буде ухвалюватися рішення чи звільняти йому посаду, чи залишитися на місці.

Щодо ймовірних наступників столичного градоначальника, Юрій Якименко зазначив, що кандидатом від влади буде, напевно діючий голова КМДА Олександр Попов має всі шанси стати рейтинговим кандидатом на мерську посаду до 2012 року попри те, що рівень підтримки влади серед українців знаходиться на критичному рівні.

"Питання місцевої влади треба розглядати окремо від загальнонаціонального рівня підтримки політичних сил. В них є більше поле для маневру. Тарифи, звісно, зростають усюди, але є ще питання життєдіяльності міста. І, враховуючи проведення Євро у Попова є усі шанси наростити м'язи і реально поборотися за мерське крісло у 2012 році", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав умову відставки Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі