пʼятниця, 15 квітня 2011 13:15

Екс-голову "Нафтогазу України" зробили невиїзним

Екс-голову "Нафтогазу України" зробили невиїзним

Дії екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 році загрожували економіці України.

Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"Порушено кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко за перевищення влади. Вона одноосібно прийняла рішення, економічно загрозливе, не на користь держави ... Мова йде про економічну безпеку", - сказав Пшонка.

За словами Пшонки, що в рамках розслідування справи екс-голова "Нафтогазу України" Олег Дубина "давав свідчення щодо обставин укладення договору в 2009 році".

Генпрокурор також підтвердив факт порушення кримінальної справи проти самого екс-голови "Нафтогазу України".

"Порушено кримінальну справу стосовно Дубини ... за перевищення влади і службових повноважень", - сказав він.

Генпрокурор також повідомив, що стосовно екс-голови правління "Нафтогазу України" обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд.

11 квітня 2011 перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році".

За словами Кузьміна, збиток державі, заподіяний діями екс-прем'єра, перевищує 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голову "Нафтогазу України" зробили невиїзним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі