понеділок, 03 грудня 2007 09:59

Економісти визнали роботу Януковича незадовільною

Економісти визнали роботу Януковича незадовільною
Робота уряду Віктора Януковича за всіма показниками оцінена експертами досить негативно, а найгірше – у питаннях корупції, виведення економіки з тіні та відділення влади від бізнесу.

Про це свідчать результати опитування експертів "Підсумки діяльності уряду Віктора Януковича та першочергові дії нового уряду", повідомив "Німецькій хвилі" директор Інституту демократій Сергій Таран.

В опитуванні брали участь 25 професорів, деканів та найкращих економістів країни. Вони оцінювали дванадцять ключових параметрів економічної політики, повідомив Таран.

"По всіх показниках є досить негативна оцінка роботи, але найрекорднішою була оцінка з питань розповсюдження корупції, виведення економіки з тіні та відділення влади від бізнесу. Це – найпроблемніші позиції", - зазначив він.

Непрофесійною експертами також визнана діяльність уряду Януковича зі стримування інфляції та зростання цін на споживчому ринку.

Водночас, як зазначив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, серед причин інфляції опитувані назвали ще й негативні тенденції в світовій економіці та непрофесійність місцевої влади.

Позитивами уряду названа підтримка зростання ВВП та стримування зростання комунальних тарифів.

Від нового уряду експерти очікують посилення боротьби з контрабандою, зменшення податків для малого та середнього бізнесу та підтримку науки та освіти.

Повні результати експертного опитування "Підсумки діяльності уряду Віктора Януковича та першочергові дії нового уряду" мають оприлюднити в понеділок, повідомляє "Німецька хвиля."

Зараз ви читаєте новину «Економісти визнали роботу Януковича незадовільною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі