пʼятниця, 26 вересня 2008 19:01

Єхануров натякає, що Тимошенко шантажувала РНБО коаліцією

Члени Ради нацбезпеки і оборони проголосували за необхідність збільшити фінансування Збройних Сил у 2009 році до 32,4 млрд. грн.

Про це повідомив міністр оборони Юрій Єхануров на брифінгу після засідання РНБО.

Він нагадав, що в проекті держбюджету на наступний рік планується виділити 17,5 млрд. грн., що становить 1,38% від ВВП, а за розрахунками Міноборони для потреб армії потрібно 32,4 млрд. грн., що становить 2,5% від ВВП.

Така сума, за словами Єханурова, дозволить на належному рівні забезпечити підготовку військ, придбати нове озброєння тощо.

Він підкреслив, що рішення РНБО є обов"язковим для уряду, і він сподівається, що воно буде враховане при доопрацюванні бюджету на 2009 рік (рішення РНБО вводиться в дію указом президента).

Крім того, міністр висловив сподівання, що уряд дослухається до прохання Міністерства оборони і збільшить фінансування армії у поточному році. Він нагадав, що відповідний законопроект внесено на розгляд парламенту, але поки що він не розглянутий.

"Якщо його не розглянуть, буде дуже важко завершити рік", - сказав Єхануров.

"Звичайно, солдат голодний не буде, але це значить, що ми знімемо (фінансування) з озброєння. Це значить, що я буду змушений позичити очі в сірка і йти до міністра промислової політики і казати: вибач, друже, я твої гроші вимушений направити на те, щоб солдати не залишились голодними", - сказав Єхануров, додавши, що уряд неадекватно оцінює сьогоднішню ситуацію в армії.

Він також зауважив, що йому незрозуміла позиція прем`єра Юлії Тимошенко, яка сьогодні не підтримала жодного рішення РНБО, зокрема і щодо збільшення фінансування армії.

"Це позиціонування не зовсім зрозуміло. Можна в чомусь образитись, на якусь критику, хоча якщо це об"єктивна критика, то потрібно її нормально сприймати, і не потрібно на це реагувати з якихось особистих позицій", - сказав він.

"Мені, наприклад, зовсім незрозуміло, чому було не голосувати за четверте і п"яте питання (питання обороноздатності країни), вони нормальні, патріотичні", - сказав Єхануров, додавши, що не можна переводити ці питання "на тему: якщо буде коаліція, я буду "за", якщо ні – то я проти цього", повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Єхануров натякає, що Тимошенко шантажувала РНБО коаліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі