середа, 22 жовтня 2008 09:48

Єфремов: Ющенко не виконуватиме рішення КС щодо референдуму

Депутат Верховної Ради, перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сумнівається у виконанні Президентом Віктором Ющенком рішення Конституційного Суду про обов"язок Президента призначати всеукраїнський референдум за народною ініціативою.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Сьогодні (21 жовтня), коли суд прийняв зовсім логічне з погляду закону рішення, він (Президент) зобов"язаний це робити. Але я не впевнений, що навіть у цьому форматі, з огляду на той нігілізм стосовно законодавства, який склався в нашій державі, що владні люди будуть виконувати ці рішення", - сказав він.

Депутат нагадав, що вже були прецеденти, коли глава держави не підписував укази про призначення всеукраїнського референдуму, незважаючи на відповідну ініціативу громадян.

Єфремов зазначив, що українські закони, у принципі, непогані за своєю суттю, але проблемою є те, що вони не завжди виконуються.

Водночас парламентар зазначив, що доцільно було б проводити який-небудь референдум після завершення конституційної реформи.

Депутат Ради, член фракції ПР Нестор Шуфрич вважає Ющенка зобов"язаним призначити референдум з питання членства України в НАТО й участі в Єдиному економічному просторі не пізніше 21 лютого 2009 року у зв"язку з рішенням КС про обов"язок Президента призначати референдуми.

КС визнав обов"язком Президента призначати всеукраїнський референдум за народною ініціативою, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов: Ющенко не виконуватиме рішення КС щодо референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі