вівторок, 03 вересня 2013 14:44

Ефективність роботи сесії залежить від "Регіонів" - політолог

Ефективність роботи сесії залежить від "Регіонів" - політолог
Олексій Гарань. Фото: gazetavv.com

Виступ президента Віктора Януковича на відкритті третьої сесії Верховної Ради адресувався представникам правлячої партії. Бо від неї залежить наскільки ефективною буде робота парламенту.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Гарань.

"Слова правильні, але ми маємо розуміти, що основна відповідальність лежить на правлячій партії. Цей заклик адресував би їм. Бо від них залежить, як буде організована робота. Очевидно, опозиція теж має продемонструвати свою готовність та здатність домовлятися. Але відповідальність буде лежати не на опозиції, а на тій силі, яка має більшість у Верховній Раді, на президенті і на уряді", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалому під Київрадою "свободівцю" роблять операцію

Гарань зауважив, що деякі необхідні законопроекти або не підготовлені, або продовжують лежати у комітетах.

"Тут постає питання чому вони не підготовлені. Можу згадати закінчення попередньої сесії. Власне тоді представники опозиції казали, що давайте продовжимо роботу сесії, тому що треба приймати ці закони і не відкладати їх на останній момент. Тепер виявляється, що не всі закони доопрацьовані в комітетах", - додав Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак взявся "перезавантажувати" комітети ВР

Нагадаємо, сьогодні на відкритті Верховної Ради президент Віктор Янукович попросив депутатів виконати два головних завдання. Депутати повинні прийняти пакет документів для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яка відкриває нові можливості для подальшого зближення із європейськими партнерами. Глава держави запевнив, що асоціація потрібна не владі, чи опозиції, а Україні, тому потрібно прискорити прийняття законів і впровадження реформ. Другим завданням Янукович вважає прискорення модернізації в країні. За його словами, українська економіка має багато проблем, зокрема через світову кризу.

Зараз ви читаєте новину «Ефективність роботи сесії залежить від "Регіонів" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі