четвер, 19 квітня 2018 12:50

Єдина церква в Україні: у Раді очікують кремлівських провокацій

Єдина церква в Україні: у Раді очікують кремлівських провокацій
Росіяни мають досить велику агентуру в Україні. Фото: expres.ua

Після об'єднання української церкви Росія намагатиметься дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це в кулуарах сказав представник уряду в парламенті Вадим Денисенко.

"Чи будуть росіяни робити якісь провокації? Я в цьому більш ніж упевнений. Чи мають вони достатньо велику агентуру, у тому числі серед націоналістичних кіл? Безумовно, мають. Чи будуть спроби дестабілізувати ситуацію? Так. У певних регіонах є достатньо затяті єпископи Московського патріархату. Ми бачили, як у Запоріжжі представники Московського патріархату забороняли відспівувати дитину, хрещену в Київському патріархаті.

Якщо буде рішення Вселенського патріарха, це питання через кілька місяців піде на спад і кожен буде вирішувати, куди ходити", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Об'єднана церква видалить "русский мир" із України - Порошенко

Президент Петро Порошенко 17 квітня прийняв в АП керівництво Верховної Ради та голів фракцій і груп. На зустрічі глава держави повідомив, що звертається до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви, та попросив Верховну Раду підтримати цю ініціативу.

19 квітня парламент 268 голосами підтримав звернення президента.

Зараз ви читаєте новину «Єдина церква в Україні: у Раді очікують кремлівських провокацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі