четвер, 16 липня 2009 16:33

ЄЦ: Міліціонери напали на Полянчича, а Кріль його рятував

ЄЦ: Міліціонери напали на Полянчича, а Кріль його рятував

Партія "Єдиний центр" заявляє, що інформація прес-служби київської міліції, в якій фігурують народні депутати від ЄЦ Михайло Полянчич і Ігор Кріль, є провокацією проти партії. Про це повідомила прес-служба ЄЦ.

"Сьогоднішня заява прес-служби київської міліції, в якій фігурують народні депутати України, керівники Єдиного Центру Полянчич і Кріль, є однією зі складових навмисно спланованої та здійсненої провокації проти нашої партії. Це дезінформаційне за змістом, плутане повідомлення має на меті ввести в оману громадськість щодо інциденту, який був зрежисований БЮТ і виконаний столичною міліцією" - йдеться у повідомленні.

Як зазначать у партії, 15 липня по обіді Полянчич, "по суті, зазнав нападу з боку озброєних працівників міліції. Біля однієї з кав"ярень на столичній Контрактовій площі, де він зупинився випити кави, вони вдерлися в його автомобіль".

Міліціонери мотивували своє вторгнення заявою якогось народного депутата (пізніше уточнили, що йдеться про депутата з БЮТ Всеволод Бородіна), який запідозрив, що з цього автомобіля йому нібито погрожували озброєні люди, повідомляє прес-служба.

Так у ЄЦ підтвердили, що у заблокованому автомобілі дійсно перебувало двоє співробітників Управління державної охорони, які на сьогодні здійснюють охоронні функції щодо колишнього глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Саме присутність охоронців, зазначають у партії, стала зручним приводом для того, щоб міліція вилучила автомобіль. Коли цього міліціонерам не вдалося на Контрактовій площі, вони "під керівництвом начальства з райуправління та столичного главку спробували забрати цей автомобіль зі стоянки біля офісу "Єдиного Центру".

Там у інцидент втрутився Ігор Кріль. "На запитання щодо підстав і юридичних процедур, які мають регламентувати дії правоохоронців, не було дано жодної чіткої відповіді. Всі дії міліцейських начальників, їхня нервова реакція на присутність народних депутатів недвозначно вказували на замовний характер цієї історії. У підсумку вони були змушені залишити Полянчича в спокої і піти геть", - зазначає прес-служба.

Також у прес-службі партії вважають, що правоохоронці стали інструментом політичного замовлення.

За фактом інциденту народний депутат Полянчич звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з офіційним листом, в якому виклав всі обставини цієї справи для належного реагування.

Нагадаємо, до Головного управління МВС в місті Києві звернувся народний депутат від БЮТ Бородін з заявою про те, що 15 липня, рухаючись на власному автомобілі по вулиці Сагайдачного в нього виник конфлікт з людьми, які знаходились в автомобілі "Ауді А-8", під час якого йому погрожували зброєю.

proUA

Зараз ви читаєте новину «ЄЦ: Міліціонери напали на Полянчича, а Кріль його рятував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі