понеділок, 23 серпня 2021 18:30

"Дзвонив Гройсман, просив голосувати "за": дипломат про закулісся Радбезу ООН

"Дзвонив Гройсман, просив голосувати "за": дипломат про закулісся Радбезу ООН
Експрем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху додзвонився до українського екс-очільника уряду Володимира Гройсмана, розповідає Володимир Єльченко. Фото: Gazeta.ua

Експрем'єр Володимир Гройсман дзвонив українським дипломатам і просив голосувати в ООН так, як хотів колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху. Про це інтерв'ю журналу "Країна" розповів Володимир Єльченко, посол України в США (2019-2021), постійний представник України при ООН (2015-2019).

"Наприкінці 2016-го в Раді безпеки пройшла резолюція, яка підтверджувала, що Єрусалим не є ізраїльською столицею. Ми з початку доповіли у Київ, що буде такий результат. Після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху додзвонився до українського очільника уряду Володимира Гройсмана. Останній набрав мене: "Невже важко проголосувати проти?" Так робити було нерозумно", – розповідає Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кілька років зникнуть всі паперові довідки

Додає: "Пояснював ізраїльському послу: "У нас є Крим. Якщо ми сьогодні проголосуємо, як ви хочете, то завтра Росія всім говоритиме, що Україна визнає окупацію Палестинських територій Ізраїлем. А тут – вимагає протилежного". Вони зрозуміли".

Інтерв'ю читайте у журналі "Країна".

У квітні цього року Україна звернулася до Радбезу ООН щодо ситуації на Донбасі. Держава занепокоєна загостренням конфлікту на Сході країни і нарощуванням Росією бойової готовності своїх військ.

Зараз ви читаєте новину «"Дзвонив Гройсман, просив голосувати "за": дипломат про закулісся Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі