вівторок, 15 лютого 2022 16:54

Джонсон пригрозив відрізати Росію від фінансових ринків Британії

Джонсон пригрозив відрізати Росію від фінансових ринків Британії
Велика Британія запровадила нове законодавство, яке дозволяє накладати більш жорсткі санкції проти РФ. Фото: Reuters

Велика Британія підготувала пакет санкцій у разі повномасштабного наступу Росії.

Країна готова відрізати агресора від своїх фінансових ринків, заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, пише Reuters. Британія також готова розкрити російських власників нерухомості та бізнесу у випадку ескалації.

"Ми зосереджуємося на певних російських банках, російських компаніях і хочемо переконатися, що буде вжито достатньо кроків, аби викрити структуру російської власності. Також ми готові вжити заходів, щоб відрізати російські компанії від залучення капіталу на лондонських фінансових ринках. Тому це дуже, дуже жорсткий пакет", - заявив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни "Великої сімки" анонсували потужні санкції проти Росії

Минулого тижня Велика Британія запровадила нове законодавство, яке дозволяє накладати більш жорсткі санкції проти російських фізичних та юридичних осіб, що дестабілізують Україну або підтримують російський уряд.

ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України. Вони містять обмеження на доступ до іноземного капіталу й контроль експорту. Санкції також можуть серйозно зачепити близьке оточення президента РФ Володимира Путіна й олігархів.

Росія тим часом почала готуватися до санкцій за вторгнення в Україну. Провели низку нарад щодо готовності деяких секторів економіки до санкцій. За даними ЗМІ, попри "бадьорі" звіти в приватних розмовах готовність до санкцій називають "катастрофою".

Зараз ви читаєте новину «Джонсон пригрозив відрізати Росію від фінансових ринків Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі