пʼятниця, 06 серпня 2021 14:59

Джамала відкриє саміт "Кримської платформи"

Джамала відкриє саміт "Кримської платформи"
Першу офіційну частину відкриє Джамала піснею "1944". Фото: ТСН

Саміт "Кримської платформи" 23 серпня в Києві відкриє співачка Джамала піснею "1944". Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає "Укрінформ".

"Саміт відбуватиметься в КВЦ "Парковий" і триватиме кілька годин. Він складатиметься з двох частин: на першій будуть виступи голів іноземних делегацій; на другій передбачено форум із чотирма панельними дискусіями. Першу офіційну частину відкриє Джамала піснею "1944", - повідомила Джапарова.

Вона також зазначила, що країн-учасниць буде орієнтовно 40. "Зараз їх понад 30. Ми розраховуємо, що це буде приблизно чотири десятки країн, представлених на різних рівнях - від президентів або прем'єр-міністрів до членів уряду як спеціальних представників держави. Це можуть бути міністри закордонних справ, оборони та інші представники уряду, які матимуть спеціальні повноваження", - зазначила Джапарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Сімферополі з'явилися надписи на підтримку "Кримської платформи"

Підкреслила, що вважає таку кількість учасників успіхом, а також спрогнозувала, що платформа вплине на майбутні проєкти законів, зокрема щодо захисту політв'язнів та посилення санкційної відповіді.

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ про створення урядом організації та запуск "Кримської платформи", а також заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму.

Джамала з композицією "1944" перемогла на Євробаченні 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Джамала відкриє саміт "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі