вівторок, 17 квітня 2012 20:15

Дві партії наблизилися до прохідного бар'єру в Раду - соціолог

Дві партії наблизилися до прохідного бар'єру в Раду - соціолог
Михайло Міщенко: рейтинг "Громадянської позиції" підвищується, а "свободівці" втрачають прихильність виборців. Фото: dif.org.ua

Дві політичні сили наблизилися до подолання п'ятивідсоткового бар'єру проходження до Верховної Ради на майбутніх виборах, за даними соціологічних опитувань.

Про це розповів заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко в ефірі "Ера FM".

"Це партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, за нашими даними, серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, 3,5% мають намір голосувати за неї, і партія "Свобода": близько 3% тих, хто хоче взяти участь у виборах, готові готові голосувати за цю політичну партію", - уточнив він.

Однак, за його словами, якщо останнім часом рейтинг "Громадянської позиції" підвищується, то "свободівці" втрачають прихильність виборців.

"У партії Гриценка ми в останні місяці спостерігаємо хоча і не значну, але все-таки позитивну динаміку, а партія "Свобода", за даними наших досліджень, дещо послаблює свої позиції. Пік їхньої політичної активності був на початку 2011 року, після цього вони здали свої позиції. Можливо, вони не знаходять достатніх методів впливу на електорат, щоб підняти свій рейтинг", - зазначив Міщенко.

У свою чергу, соціолог компанії Research & Branding Group Євген Копатько додав, що до проходження в Раду наближається також партія Наталії Королевської "Україна - вперед!".

"Я би додав сюди ще один можливий політичний проект, дивлячись на його активність. Це політична сила, яку зараз очолює Наталія Королевська. Думаю, тут може бути якийсь результат. У будь-якому разі, в деяких регіонах вони піднімаються над зоною статпогрішності", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Дві партії наблизилися до прохідного бар'єру в Раду - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі