середа, 18 квітня 2012 20:06

Двері до Євросоюзу для України закрилися ще у 2003 році - експерт

Двері до Євросоюзу для України закрилися ще у 2003 році - експерт
Сергій Толстов: Євросоюзу поспішати нікуди. Фото: glavcom.ua

Перспектива членства в Європейському союзі для України була закрита в 2003 році з встановленням європейської політики сусідства.

Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов в ефірі "Ера FM".

"Євросоюз придумав східне партнерство, європейську політику сусідства, також свого часу ще був придуманий Середземноморський союз. Йому поспішати нікуди, якщо Україна буде займати своє місце в східному партнерстві і в європейській політиці сусідства, плюс угода про асоціацію, яка значно підсилює вплив Брюсселя на Україну, плюс угода про зону вільної торгівлі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ розповіли, які вигідні їхні золоті інвестиційні монети

За його словами, ситуація через якийсь час може змінитися.

"Але давайте перерахуємо, що для цього має статися. Повинна відбутися внутрішня перебудова в ЄС, у них зараз йдеться про те, щоб ввести централізовані елементи соціального, економічного і бюджетного регулювання. Це складна реформа, яка зачіпає суверенітети, для неї необхідно як мінімум 5-7 років. Плюс не набув в повній мірі чинності Лісабонський договір. Крім цього, не закінчилася інтеграція країн Західних Балкан ... залишаються болючі точки - Албанія, Боснія і Герцоговина. Останній аспект - це визначення меж Європейського союзу", - зазначив Толстов.

Зараз ви читаєте новину «Двері до Євросоюзу для України закрилися ще у 2003 році - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі