понеділок, 13 лютого 2023 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда допустив перемогу Путіна – у Зеленського відреагували

Дуда допустив перемогу Путіна – у Зеленського відреагували
Україна терміново має отримати військову техніку від своїх західних союзників у найближчі тижні, в іншому разі росіяни можуть виграти війну, сказав президент Польщі Анджей Дуда. Фото: facebook.com/Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда допустив перемогу Росії у війні проти України, якщо Захід зволікатиме зі зброєю.

Таким чином польський лідер сигналізує європейцям, що поразка України матиме важкі наслідки для всієї Європи. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини", коментуючи заяву Дуди, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Польщі зробив заяву щодо передачі ЗСУ бойової авіації

Поразка Кремля має бути аксіомою для всієї Європи, зазначив Подоляк.

"Ми почули заяви президента Польщі, який абсолютно чітко фіксує політичну позицію – Росія не може виграти, це головне. Якщо Росія виграє, це буде провокувати багато поганих процесів в Європі. Я не тільки про криміналізацію і тероризацію європейського простору, не тільки про додаткове корупційне навантаження на європейських політиків, а так само про всі процеси, які можуть зачепити європейські країни. Росія фінансуватиме можливості політичних переворотів там, можливості анексій якихось територій", – заявив Подоляк.

Він вважає в заявах Дуди ключовим "не те, що він закликає швидко передати Україні зброю, а те, що він чітко розставляє політичні акценти".

"Росія має програти – це має бути аксіомою для всіх. Немає жодних інших варіантів, крім програшу Росії. Це фіксують періодично лідери тих чи інших держав. Таким чином ми маємо абсолютно лояльну політичну атмосферу для підтримки України і пришвидшення передачі нам тієї чи іншої зброї", - зазначив Подоляк.

Анджей Дуда в інтерв'ю заявив, що Росія на чолі зі своїм диктатором Володимиром Путіним може перемогти Україну, якщо Захід терміново не надасть Києву необхідну для протистояння агресору зброю.

Також Дуда висловив впевненість, що у разі перемоги, Путін не зупиниться на Україні.

Зараз ви читаєте новину «Дуда допустив перемогу Путіна – у Зеленського відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі