четвер, 07 листопада 2019 22:23

Дубневича арештували із заставою 90 млн грн

Дубневича арештували із заставою 90 млн грн
Антикорупційний суд заарештував нардепа. Фото: Zaxid.net

Підозрюваного у заволодінні 93 млн грн Укрзалізниці нардепа взяли під варту з альтернативою застави 90 млн грн.

Суд першої інстанції призначив Дубневичу запобіжний захід 100 млн грн застави. Прокурор просив тримання під вартою і 93 млн грн застави, повідомляє Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубневичу готують нову підозру

"Сьогодні Дубневич оскаржував заставу 100 млн, а отримав тримання під вартою. Чотири адвокати розпиналися півдня, закидали судді першої інстанції брак досвіду, критикували прокурора. Не допомогло. Апеляція визначила найбільш жорстку запобіжку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за версією слідства, народний депутат Дубневич лобіював виділення коштів з бюджету ВАТ "Укрзалізниця" на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, склали понад 93 млн грн.

У четвер, 31 жовтня 2019-го Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора Руслана Рябошапки про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешт) щодо Дубневича.

Зараз ви читаєте новину «Дубневича арештували із заставою 90 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі