вівторок, 25 жовтня 2022 04:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зателефонувати до Кремля не встигнете": в МЗС різко прокоментували заяву Орбана щодо війни в Україні

"Зателефонувати до Кремля не встигнете": в МЗС різко прокоментували заяву Орбана щодо війни в Україні
У МЗС закликали Орбана пам'ятати про те, якою ціною оплачено спокій європейських країн. Фото: picture-alliance

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що санкції та допомога Збройним силам України нібито можуть привести війну в Європу.

У МЗС зазначили, що за такої позиції Угорщини щодо війни в Україні російські танки опиняться в Будапешті раніше, аніж хтось з уряду Орбана встигне зателефонувати до Кремля, заявив речник міністерства Олег Ніколенко у Facebook.

"Допомога Україні - не благодійність. Це насамперед інвестиції Європи у власну безпеку. Тільки спільними зусиллями можна зупинити російську загрозу"- нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Орбан, забирайся геть" і "Росіяни, додому" – в Угорщині масові протести

Ніколенко додав, що українці зараз оплачують своїми життями мир і безпеку в Європі. І Орбану, серед інших, не слід про це забувати.

Угорський прем'єр Віктор Орбан вважає, що санкційна політика щодо Росії й міграційна криза загострюють ситуацію в ЄС.

Раніше Орбан заявляв, що мир в Україні повинен бути встановлений не між Україною і Росією, а між США і Росією, виходячи з реалій влади.

При цьому Орбана різко критикують навіть у самій Угорщині. Так, мер Будапешта Гергей Корачонь сказав, що уряд країни веде Угорщину до програшу. А дешевий російський газ - це величезна афера.

Зараз ви читаєте новину «"Зателефонувати до Кремля не встигнете": в МЗС різко прокоментували заяву Орбана щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі