пʼятниця, 20 квітня 2012 11:40

Спецтема: Луценко за ґратами

Доній пояснив, чому гроші для Луценка збирають не нардепи

Доній пояснив, чому гроші для Луценка збирають не нардепи
Олесь Доній упевнений, що Луценко збитків державі не завдавав. Фото: novaya.com.ua

Серед міліціонерів є порядні люди, які готові висловити підтримку своєму колишньому керівнику – ув'язненому екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку – й сьогодні.

Так народний депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній прокоментував в ефірі 5 каналу збирання генералами міліції коштів на відшкодування грошових витрат державного бюджету на урочисті заходи до Дня міліції у 2008-2009 роках. Ці кошти Міністерство внутрішніх справ вимагає тепер від Луценка.

"Я думаю, що це приклад моральності і ознака порядності. Хочу подякувати людям, які ініціювали цей процес. Зауважу, що це робить не захист, а роблять ветерани МВС", - підкреслив Доній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерали міліції збирають гроші для Луценка, аби окупити концерт на День міліції

Разом з тим, на запитання, чому цим не займаються народні депутати або колишні урядовці, нардеп відповів: "Тут важливе відчуття корпоративної етики і підтримки середовищем, яким ти керував і до якого ти належав. Навіть якщо будуть збирати по гривні, по копійці, головне – це проявити порядність".

На переконання Донія, справа Луценка жодного відношення до збитків державі насправді не має.

"Сам судовий процес вже в кілька разів перевищив всі ці "збитки". Ця справа суто політична. Збитки державі – це лише формальний привід для засудження Луценка", - пояснив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні божаться, що вікно в палаті Луценка не забивали

Він додав, що захист колишнього міністра хоче довести абсурдність звинувачень, що не вдалось зробити "через корумпованість і підвладність української судової системи", тому це хочуть зробити через європейську судову систему.

Зараз ви читаєте новину «Доній пояснив, чому гроші для Луценка збирають не нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі