понеділок, 01 грудня 2014 14:04

Донбасу треба дати більше повноважень - Кравчук

Донбасу треба дати більше повноважень - Кравчук
file.liga.net

Ситуація на Донбасі є довготривалою.

Про це на прес-конференції журналістам сказав перший президент України Леонід Кравчук, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Схід треба ділити на дві частини. Це схід, який під контролем української влади, і той, що під контролем бойовиків. Тій частині України, яка під контролем нашої влади, треба дати найбільше повноважень - це конституційні. Тобто вони мали б право вирішувати всі питання - це економічні, соціальні, культурні, кадрові, крім деяких. Це - територіальні, цілісність, оборона і безпека. Ці питання не регіональної влади, а загальнонаціональної", - розповів Кравчук.

Також він зазначив, що Україна повинна перекрити кордон.

"Треба зробити російсько-український кордон, який не пускатиме ні найманців, ні терористів, ні бойовиків. В мене є достовірна інформація, що зараз на Донбасі більше російських найманців в регіонах так званої ДНР і ЛНР, ніж сепаратистів і місцевих бойовиків. Вони вже накрали і виїхали. Навіть були створені спеціальні МРЕО, в яких пробивали номери крадених бойовиками автомобілів. Люди страждають, мучаться, а Путін заявляє, що проводить політику "русского мира"", - сказав він.

Кравчук додав, що ситуація на Донбасі є тривалою: "Якщо Україна діятиме більш професійно, цілеспрямовано, також інформуватиме ЄС і США більш точно про ситуацію на Донбасі, думаю допомога буде не тільки санкціями, але і зброєю".

Зараз ви читаєте новину «Донбасу треба дати більше повноважень - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі