вівторок, 16 травня 2017 15:54

Долю мандата Сергія Рибалки повинні вирішити правоохоронці - нардеп від "Самопомочі"

Долю мандата Сергія Рибалки повинні вирішити правоохоронці - нардеп від "Самопомочі"
Представник фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Роман Семенуха (на фото) каже, що у разі підтвердження фактів політичної корупції Сергія Рибалки, він має добровільно піти у відставку. Фото: NewsRoom

Діяльністю народного депутата від Радикально партії Сергія Рибалки повинні зайнятися правоохоронні органи.

Таку думку в ефірі "Першого ділового" висловив представник фракції "Самопоміч" у Верховній Раді України Роман Семенуха, коментуючи ініціативу створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів рейдерського захоплення торгової мережі "АТБ".

"Я вважаю, що про мандат нехай приймають рішення правоохоронні органи і Радикальна партія. Завдання Верховної Ради - зняти депутатську недоторканність з усіх. Або значно її обмежити. І позиція "Самопомочі" відома. Але не ми формуємо порядок денний сесії. На превеликий жаль, це не від нас залежить", - заявив Роман Семенуха. Слід зазначити, що політик не першим висловлює думку про необхідність прийняття рішення безпосередньо Радикальною партією, ім'я якої через дії Сергій Рибалки (№22 у партійному списку на останніх парламентських виборах) регулярно потрапляє в топ-скандалів політичного та ділового характеру. Зокрема, кілька тижнів тому журналісти одного з українських інформаційних агентств встановили факт володіння цим "радикалом" виробничим підприємством у російському Липецьку.

Представник фракції "Самопоміч" висловив упевненість в тому, що, у разі підтвердження фактів політичної корупції Сергія Рибалки, представниками слідчої комісії або правоохоронними органами, народний депутат буде змушений добровільно скласти свій мандат, депутатські повноваження і недоторканність. "Я вважаю, якщо ці факти щодо того чи іншого депутата підтвердяться, партія повинна відкликати таких депутатів. Або ж люди добровільно мають повинні піти у відставку", - висловив свою думку в ефірі "Першого ділового телеканалу" Роман Семенуха.

Зараз ви читаєте новину «Долю мандата Сергія Рибалки повинні вирішити правоохоронці - нардеп від "Самопомочі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі