понеділок, 09 вересня 2019 15:33

Доказів причетності Коломойського поки нема — головні тези Гонтаревої з лондонської лікарні

Доказів причетності Коломойського поки нема — головні тези Гонтаревої з лондонської лікарні
"Новим реформаторам дуже пощастило". ФОТО: НВ

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева дала інтерв'ю LIGA.net із лондонської лікарні. До лікарні вона потрапила 26 серпня, коли в центрі міста її збила автівка. У коментарі hromadske вона не виключила, що це помста Коломойського. У ніч на 5 вересня в Києві згорів автомобіль її невістки — теж Валерії Гонтаревої.

Gazeta.ua виокремила 10 коротких головних тез із її інтерв'ю.

Вони про Коломойського, політичний притулок у Великій Британії та ставлення до нового прем'єра Олексія Гончарука.

1. "Я б не сказала, що це (низка неприємностей. — Gazeta.ua) почалося сьогодні. Погрози на мою адресу останні 3 роки озвучує пан Коломойський".

2. "Ні, звісно, ні (немає доказів щодо причетності Коломойського. — Gazeta.ua). Ви думаєте, він сам це робив? Я так не думаю, у мене їх поки немає".

3. "Він (Портнов. — Gazeta.ua) допомагає Коломойському. І вони не приховують цього (...) Приносить радість те, що Портнов — активний діяч "злочинної влади", проти якої ми боролися останні 5 років. Його нападки на мою адресу підтверджують, що я ніколи навіть не була знайома зі "злочинною владою".

4. "Тиждень тому на ресурсі Портнова Страна.ua з'являється матеріал, де він повідомляє, що суд ухвалить рішення про силовий привід Гонтаревої на допит. Адвокат намагається знайти рішення, але марно. Через день публікують відповідне рішення суду".

5. "Як мене можна доставити (на допит. — Gazeta.ua), я живу та працюю в Лондоні, мабуть, треба оголошувати в міжнародний розшук. Увесь цей сир-бор заради створення інформаційного безпорядку".

6. "Поки не бачу сенсу (просити притулку. — Gazeta.ua), але якщо доведеться, то звичайно. Якщо наша країна гнобитиме свого ж реформатора — переслідувати політично й фізично, мені нічого не лишиться, як попросити політпритулок".

7. "По-моєму, Дубінський доб'ється того, щоб стати персоною нон-грата у всьому світі".

8. "Новим реформаторам дуже пощастило. Найважче для країни, яка починає реформи, стабілізувати макрофінансову ситуацію. У нас хороші показники (...) Далі бери і роби".

9. "Я незнайома, на жаль, із новим прем'єр-міністром України Гончаруком, але повністю підтримую його ініціативи. Це і реформа землі, і податкова".

10. "У кожному міністерстві, відомстві завжди стає питання — перейти на білий чи чорний бік. Дорога неправди — крута, правди — пряма (...) Якщо реформатори підуть уперед, рейдери з 90-х підуть у минуле".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напади на Гонтареву та її родичів могли інсценувати - журналіст

Наприкінці червня Гонтарева заявляла, що сприймає як "погрози" їй слова українського бізнесмена Ігоря Коломойського, який у травні в інтерв'ю Bihus.info сказав, що "ми її (Гонтареву. – Gazeta.ua) привеземо, якщо треба буде. Приватним порядком".

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014-го до березня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Доказів причетності Коломойського поки нема — головні тези Гонтаревої з лондонської лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі