четвер, 17 липня 2014 02:18

До кінця липня ЄС підготує "чорний список" росіян та російських компаній, котрі підривають цілісність України

До кінця липня ЄС підготує "чорний список" росіян та російських компаній, котрі підривають цілісність України
korrespondent.net

Штрафні заходи запроваджуються проти низки підприємств та організацій, які загрожують територіальній цілісності України, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на Deutsche Welle

На саміті в Брюселі у середу, 16 липня представники 28 країн ЄС домовились про поширення штрафних заходів, що торкнуться російських компаній, державних діячів, а також організацій, дії яких підривають суверенітет і територіальну цілісність України.

Список компаній, які підпадатимуть під санкції ЄС, Єврокомісія складе до кінця липня. Крім того, Євросоюз заборонив Європейському інвестиційному банку та Європейському банку реконструкції і розвитку фінансувати нові інвестпроекти у Росії.

Рішенням саміту міністрам закордонних справ ЄС доручено вивчити питання, яких олігархів чи їхні підприємства можна включити до санкційного списку. Йдеться про покарання тих, хто підтримує російських можновладців, які причетні до анексії Криму чи активно сприяли їй.

Євросоюз також перегляне низку двосторонніх та регіональних програм з Росією щодо можливості призунення їхнього фінансування.

Зараз ви читаєте новину «До кінця липня ЄС підготує "чорний список" росіян та російських компаній, котрі підривають цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі