пʼятниця, 09 квітня 2010 15:51

До Києва прилетів головний дипломат Росії

До Києва прилетів головний дипломат Росії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у п"ятницю прибув з офіційним візитом до Києва.

Російська делегація на чолі з главою зовнішньополітичного відомства прибула до 15.30 в аеропорт "Бориспіль".

Як раніше повідомив журналістам офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, в ході візиту Лавров візьме участь у засіданні підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.

З української сторони підкомітет очолює глава МЗС України Костянтин Грищенко.

Дипломат також повідомив, що в рамках підкомітету працює шість підкомісій: з питань взаємодії в боротьбі з новими викликами і загрозами, врегулювання регіональних конфліктів, Азово-Керченського врегулювання, прикордонної та консульської проблематики, співпраці в міжнародних організаціях.

"На засіданні підкомітету будуть предметно розглянуто всі питання, що входять у компетенцію зазначених підкомісій. Крім того, глави зовнішньополітичних відомств мають намір обговорити інші актуальні питання російсько-українського співробітництва, найважливіші міжнародні проблеми, зокрема, проблематику європейської безпеки, хід придністровського врегулювання", - повідомив Нестеренко.

В українському МЗС інформують, що 9 квітня після прильоту Лавров і Грищенко покладуть квіти до могили Невідомого солдата.

Основні заходи заплановані на 10 квітня. Зокрема в суботу пройде зустріч "тет-а-тет" двох міністрів, третє засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії під головуванням глав МЗС Росії і України, а також підсумкова прес-конференція для ЗМІ.

10 квітня на робочу зустріч з головою уряду РФ Володимиром Путіним полетить прем"єр-міністр України Микола Азаров.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «До Києва прилетів головний дипломат Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі