середа, 28 квітня 2010 13:24

До 2042 інтереси Росії стали вагомішими, ніж наші власні - Кравчук

До 2042 інтереси Росії стали вагомішими, ніж наші власні - Кравчук

Україна погодилася до 2042 року бути країною з обмеженим суверенітетом.

Про це заявив у своєму інтерв'ю для "Вечірніх Вістей" екс-президент України Леонід Кравчук.

"Не було жодного спірного питання між Україною і Росією - чи то Чорноморський флот чи розподіл власності Союзу, де б як важіль тиску на нас не використовували газовий вентиль. Нинішня ситуація досить типова", - вважає перший глава держави.

На його думку, апогеєм цієї політики нашого "стратегічного партнера" став харківський пакт.

"Політико-правові відносини між державами поставлені в повну залежність від торгово-економічних. Абсолютно нечувана практика в сучасному світі, і виглядає вона вкрай непристойно. Росія використовувала своє економічне становище на всі 100%, щоб домогтися від України вигідного геостратегічного рішення. Тим самим РФ сказала нам: ви були і залишитеся в сфері наших інтересів ", - пояснив Кравчук.

Наявність Чорноморського флоту в Криму до 2042 року означає, що зовнішня політика нашої країни в доступному для огляду майбутньому не зможе формуватися без урахування побажань Кремля, вважає він.

"Їхні інтереси тепер для нас стають вагомішими, ніж наші власні пріоритети.

Уклавши з Києвом такий договір, Москва вбиває одразу кількох зайців. Посилює військову присутність в басейні Чорного моря - раз, втягує у реалізацію своїх стратегічних інтересів нашу країну - два, заявляє своїм громадянам, що Крим і Україна в цілому буде під російським контролем, - три ".

27 квітня Верховна Рада ратифікувала харківські угоди Медведєва - Януковича.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «До 2042 інтереси Росії стали вагомішими, ніж наші власні - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі