пʼятниця, 03 серпня 2012 11:42

Для висунення Тимошенко і Луценка за списком партії є юридичні підстави - Яценюк

Для висунення Тимошенко і Луценка за списком партії є юридичні підстави - Яценюк
У опозиції кажуть, що ЦВК не має права викреслювати Тимошенко та Луценка зі списків. Фото: liga.net

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" заявляють, що у Центральної виборчої комісії немає підстав не зареєструвати їх список кандидатів у народні депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те, що зараз відбувається в Україні, не має нічого спільного з європейськими принципами та стандартами" - єврочиновник

"Немає таких підстав, щоб нам повертати список. Список сформований відповідно до закону про вибори народних депутатів і Конституції", - сказав керівник центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов на брифінгу в п'ятницю біля будівлі Центрвиборчкому, куди опозиція принесла документи для реєстрації своїх кандидатів в депутати.

Говорячи про тих кандидатів, які були внесені в список, Турчинов підкреслив, що зустрічався з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко за тиждень до з'їзду і обговорював з нею основні положення списку.

"Що стосується списку, основні позиції були узгоджені з Тимошенко", - сказав Турчинов.

Говорячи про те, що список кандидатів в депутати від опозиції може бути не зареєстрований ЦВК у зв'язку з тим, що в нього внесені лідер партії "Батьківщина" Тимошенко і лідер партії "Народна самооборони" Юрій Луценко, які на даний момент відбувають покарання у вигляді позбавлення волі , лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк сказав: "Природно, що перебування Тимошенко і Луценко в списку носять також політичний характер".

"У той же час, тут є і юридичні підстави", - вважає Яценюк.

Він нагадав про рішення Європейського суду з прав людини, яким переслідування і ув'язнення Луценко визнано політично мотивованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Громадські авторитети проти "авторитетів" - Українська платформа "Собор" представила список на вибори

На думку Яценюка, саме зараз затягується розгляд касації в "газовій справі" Тимошенко, щоб не дати можливості її захисникам звернутися по даній справі в ЄСПЛ.

"Якби ми отримали рішення Європейського суду з прав людини по політично мотивованому звинуваченні Юлії Тимошенко - це вже було б підставою для того, щоб говорити про те, що і Тимошенко і Луценко мають право брати участь у виборчій кампанії", - упевнений Яценюк.

"Тому це носить як політичний, так і юридичний характер", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Для висунення Тимошенко і Луценка за списком партії є юридичні підстави - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі