середа, 13 березня 2019 14:34

Для масштабної модернізації промисловості необхідно, щоб до країни повернулася довіра інвесторів - Тарута

Для масштабної модернізації промисловості необхідно, щоб до країни повернулася довіра інвесторів - Тарута
Лідер партії "Основа", кандидат в президенти України Сергій Тарута: "Потрібна повна модернізація промислових підприємств, щоб українська металургія стала високопродуктивною. Тоді зростуть зарплати у робітників і збільшаться відрахування підприємств до бюджету". Фото: Фокус

Українська промисловість гостро потребує комплексної модернізації. Потрібна державна програма модернізації всієї вітчизняної промисловості. Тільки такий шлях подальшого розвитку відкриє перспективи для галузі.

Про це заявив лідер партії "Основа", кандидат в президенти України Сергій Тарута під час візиту на Дніпропетровщину.

"Ми обговорюємо програму повної модернізації промислових підприємств, у тому числі й Дніпровського меткомбінату. Щоб українська металургія стала високопродуктивною, і щоб підприємства випускали затребувану на світовому ринку продукцію. Тоді зростуть зарплати у робітників і збільшаться відрахування підприємств до бюджету, в результаті чого можна буде істотно підвищити пенсії та інші соціальні виплати населенню. Тоді зарплати можна буде підняти до 1000-1200 доларів, а пенсії - до 400-450 доларів", - зазначив Сергій Тарута під час відвідування Дніпровського меткомбінату в Кам'янському.

Для модернізації галузі потрібні величезні інвестиції. А вони прийдуть тільки за умови, коли до керівництва України буде довіра зарубіжних і українських інвесторів, переконаний промисловець Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дослідив "феномен Тарути"

"Для модернізації потрібні величезні і дешеві фінансові ресурси. Але інвестиції можуть прийти тільки в тому випадку, якщо є довіра до країни, до її президента, до уряду і до парламенту. Тому до керівництва країною повинні прийти люди, які розуміють, як має розвиватися Україна, і що робити, щоб до неї повернулася довіра інвесторів", - вважає політик.

Сергій Тарута відмітив також успіхи Дніпровського меткомбінату: "ДМК - це унікальне, нове виробництво, яке випускає затребувану на внутрішньому і зовнішньому ринках металургійну продукцію. Катанку цього заводу із задоволенням купують і вітчизняні споживачі, і багато закордонних - з Європи, Африки та Азії". Але навіть таке підприємство потребує модернізації. За оцінками досвідченого промисловця, для повної модернізації тільки Дніпровського меткомбінату необхідно більше одного мільярда доларів. А в Кам'янському багато інших підприємств, яким теж потрібні кошти на переозброєння.

Політик нагадав, що 2019 рік - знаковий для України. Це рік виборів президента і парламенту, і у країни є шанс вибрати на керівні пости в державі тих людей, які знають, як модернізувати промисловість, як розвивати енергетику, як створювати сучасну інфраструктуру в країні.

"Команда партії "Основа" знає, як всі ці завдання вирішити. Є чітка стратегія дій, розроблена економічна доктрина "Україна 2030", є команда професіоналів. Тепер необхідно отримати довіру українського народу", - підсумував Сергій Тарута.

Тільки зростання економіки України з темпом не менше 10% щорічно здатне зупинити масову трудову міграцію населення і вирішити багато інших соціально-економічних проблем в країні, вважає кандидат в президенти Сергій Тарута. Держава повинна вибудувати зважену промислову політику і підтримувати вітчизняні підприємства. "Потрібно захищати українського виробника. Потрібно робити так, щоб дати йому можливість отримувати великі і дешеві кредити, і здійснювати модернізацію виробництва. Щоб в результаті вітчизняні підприємства були конкурентоспроможними як на українському, так і на зовнішніх ринках".

Зараз ви читаєте новину «Для масштабної модернізації промисловості необхідно, щоб до країни повернулася довіра інвесторів - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі