вівторок, 25 грудня 2012 21:18

Для Королевської посада міністра стане "урядовою каторгою" - експерт

Для Королевської посада міністра стане "урядовою каторгою" - експерт
Ігор Когут. Фото: www.radiosvoboda.org

Для Наталії Королевської посада міністра соціальної політики стане "урядовою каторгою".

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

"Спочатку у мене одне пояснення такого призначення — для Королевської це насправді така урядова каторга. Бо витративши величезні ресурси на підтримку на виборах і не отримавши належного результату, сьогодні треба у такий спосіб відпрацьовувати це", - пояснив він.

Когут додав: "Я не можу сказати, що соціальна сфера — це сфера безгрошів'я, де не можна "вловити рибку". Але це просто нижче гідності, забирати ресурси у пенсіонерів, чорнобильців та ветеранів".

Водночас, на думку експерта, таке призначення ще й пов'язане з тим, що посаду голови Мінсоцполітики при Вікторі Януковичі проходять всі "чужі".

"В уряді Януковича позиція міністра соціальної політики — це таке чистилище. Через це чистилище проходять всі "не свої", всі, хто приходить зі сторони. Така доля була у Тігіпка, і така ж, певно, буде доля й у Королевської", - наголосив він.

Нагадаємо, що 24 грудня президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та екс-голова МЗС Костянтин Грищенко. Глава держави також призначив нових міністрів.

Міністром соцполітики стала Наталія Королевська. Хоча ще два роки тому вона заявила що ніколи не працюватиме в уряді Миколи Азарова.

 

Зараз ви читаєте новину «Для Королевської посада міністра стане "урядовою каторгою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі