четвер, 11 липня 2013 12:31

Для киян відбувся поділ на "свій-чужий" — експерт

Для киян відбувся поділ на "свій-чужий" — експерт
Володимир Цибулько. Фото: glavred.info

Протистояння у Київраді було запрограмованим. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Підконтрольна центру більшість Київради діє як порушник закону. Це відкриває можливості для нових порушень. Але опозиція діяла не стільки для того, аби цього не допустити, скільки для демонстрації себе як захисника закону в очікуванні виборів. Таким чином для киян відбувся поділ на "свій-чужий". З точки зору політтехнології це був продуктивний крок", - наголосив він.

За словами експерта, опозиція продовжуватиме блокування проведення засідань Київради. "Якщо не будуть впроваджені наступальні форми, то така глуха оборона продовжуватиметься до моменту призначення виборів. Ідея в тому, аби не дати Київраді приймати оперативні рішення, зокрема земельні", - зауважив Цибулько.

Говорячи про те, чи можуть на початку наступної сесії парламенту призначити київські вибори, політолог пояснив, що поки "створювати поле для жорстких протистоянь" до саміту Україна-ЄС ніхто собі не дозволить. "Ігри із Виборчим кодексом свідчать про те, що з осені може початися обговорення закону про вибори. Євросоюз вимагає змінити виборче законодавство. Кодекс давно готовий — ще з часів Ющенка. Зараз деякі деталі будуть прокручувати з метою зміни на користь влади. Все залежатиме від принциповості ЄС. Якщо він буде наполягати на голосуванні за Виборчий кодекс, то є сенс після цього призначати київські вибори", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Для киян відбувся поділ на "свій-чужий" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі