четвер, 06 березня 2014 13:26

Для економічної підтримки Криму Росії треба окупувати пів-України - експерт

Для економічної підтримки Криму Росії треба окупувати пів-України - експерт
Фото: ua-ekonomist.com

Загарбання Криму це чисто імперська політика Росії.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua вислови економіст Борис Кушнірук.

"Я ще тиждень тому думав, що ніякі події розгортатися не будуть, бо сам по собі Крим повністю залежить від Україні - від води до електроенергії. Якщо вони починають відриватися від України до Росії, то це створить величезні проблеми для Росії. Єдиний варіант для Росії підтримувати Крим — це окуповувати пів-України. Ще тиждень тому, я вважав, що це просто божевілля. Але це божевілля стало реальністю", - сказав він.

Кушнірук зазначив, що Крим економічно ніякого інтересу немає.

"Флот російський там і так стоїть. Яку функцію виконує Крим? Це туристична зона і все. Такою вона і має бути, бо там є дуже гарні природно-рекреаційні можливості. Але більше ніяких економічних можливостей там просто не існує", - наголосив він.

За словами економіста, в разі від'єднання Крим опиниться в становищі "гіршому ніж в Абхазії".

"Але найголовніше, що стоїть питання з кримськими татарами. Вони ж не збираються просто скласти зброю і, поплакавши, розбігтися по світу. Вони будуть битися і тоді вже Туреччина буде змушена втручатися", - сказав експерт.

"Зараз є відчуття повного абсурду, бо ніякого логічного пояснення (діям Росії — ред.) скласти не можна", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Для економічної підтримки Криму Росії треба окупувати пів-України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі