вівторок, 12 червня 2007 19:23

Дітище Ахметова заговорило про себе сьогодні

У Україні за ініціативою відомого бізнесмена, народного депутата Ріната Ахметова створений Фонд "Ефективне управління".

Фонд "Ефективне управління" - поза політикою. Він не фінансує програми політичних партій або окремих політичних діячів. Діяльність Фонду сфокусирована на проектах і програмах, спрямованих на довгостроковий розвиток України, підвищення конкурентноспроможності української економіки, поліпшення якості життя українців. Фонд фінансує довгострокові проекти, які не залежать від виборних циклів в Україні, повідомляє у вівторок прес-служба Фонду.

Місія Фонду "Ефективне управління" - об"єднання провідних українських і зарубіжних фахівців для незалежної розробки практичних рекомендацій для уряду України, які б сприяли сталому розвитку.

Фонд "Ефективне управління" є мозковим центром, головне завдання якого - не впливати на економічну політику в країні, а допомагати виконавчій владі формувати її з урахуванням світової практики, як це роблять провідні аналогічні Центри в світі: Фонд Карнегі, Інститут Брукінгса, Cato Institute, Adam Smith Institute та інші в своїх країнах. Фонд не має на меті підміняти собою виконавчу владу, а є інтелектуальним і аналітичним ресурсом для неї. Рішення про впровадження і використання продуктів Фонду ухвалюють органи виконавчої влади, відповідальні за реалізацію економічної політики і стратегії України.

Фонд "Ефективне управління" привертатиме провідних українських і міжнародних експертів, мозкові центри, інші неурядові організації для розробки проектів і програм.

Діяльність Фонду "Ефективне управління" буде абсолютно прозорим і передбачає публічне обговорення проектів. У своїй діяльності Фонд керуватиметься перевіреними світовою практикою підходами.

Діяльність Фонду "Ефективне управління" ніяким чином не перетинається з діяльністю Благодійного фонду "Розвиток України", який займається виключно благодійними і соціальними проектами.

Докладніша інформація про Фонд "Ефективне управління" буде представлена громадськості під час публічної презентації, яка відбудеться до кінця 2007 року, повідомляє ІНТЕРФАКС з посиланням на прес-службу Фонду.

Зараз ви читаєте новину «Дітище Ахметова заговорило про себе сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі