понеділок, 06 серпня 2012 04:26

Дезертирував ще один генерал Асада - перший космонавт Сирії і герой СРСР

Дезертирував ще один генерал Асада - перший космонавт Сирії і герой СРСР
RIA Novosti/Scanpix

Службу президенту Башару Асаду 5 серпня залишив перший сирійський космонавт, уродженець обстріляного урядовими військами міста Алеппо Мухаммад Фаріс. Учасник польотів на радянському кораблі "Союз ТМ-3" носив в своїй країні звання генерала.

За повідомленням новинного агентства Anatolia News, військовий вирушив до Туреччини. Перед тим, як покинути територію Сирії, М.Фаріс заявив про підтримку однієї зі збройних опозиційних груп - Сирійської вільної армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійський генерал-дезертир закликав співвітчизників об'єднатись

За непідтвердженими даними, втечу екс-космонавт замислив давно і навіть намагався зробити його раніше. З'явилися повідомлення, що це четверта спроба генерала дезертирувати.

Мухаммад Фаріс отримав військову освіту в Школі льотчиків Алеппо в 1973 році. За участь в радянській космічній програмі в 1987 році пілота нагородили орденом Леніна і привласнили йому звання героя Радянського союзу.

Зараз ви читаєте новину «Дезертирував ще один генерал Асада - перший космонавт Сирії і герой СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі