пʼятниця, 11 листопада 2016 13:15

Детективи взялися за керівництво компанії Коломойського

Детективи взялися за керівництво компанії Коломойського

Національне антикорупційне бюро підозрює керівництво Міжнародних авіаліній в розкраданні 147 млн грн.

Про це повідомляє сайт відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський може посилити свій вплив у Раді

10 листопада детективи направили на погодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомлення про підозру екс-керівнику Державіаслужби, а також президенту та головному бухгалтеру МАУ.

Впродовж 2014-2015 років керівництво компанії за сприяння службових осіб Державіаслужби протиправно заволоділо коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах, вказують у бюро.

Йдеться про збір, який всі авіакомпанії за законом зобов'язані сплачувати до Фонду за перевезених пасажирів і вантажі. Ці кошти МАУ стягувала з клієнтів з відповідним цільовим призначенням, але до Фонду їх не перераховувала. За два роки (починаючи з 2014-го) сума цієї несплати сягнула 147 млн грн.

За версією слідства, нарощуванню боргу перед Держспецфондом сприяла лобістська діяльність з боку екс-керівника Державіаслужби в інтересах компанії. Ця особа, яка до призначення на державну службу працювала в МАУ, затвердила наказ, який дозволив авіаперевізникам отримувати нові напрямки перевезень, незважаючи на наявність у них непогашених боргів перед Фондом.

Підозрюваним загрожує від від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Міжнародні авіалінії України належать бізнесмену Ігорю Коломойському.

Зараз ви читаєте новину «Детективи взялися за керівництво компанії Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі