вівторок, 06 травня 2014 09:31

Дещиця та Лавров поговорять у Відні про кризу в Україні

Дещиця та Лавров поговорять у Відні про кризу в Україні
Фото: ipress.ua

Керівники зовнішньополітичних відомств України і Росії Андрій Дещиця та Сергій Лавров сьогодні знаходяться у Відні на засіданні комітету Ради Європи.

Про це повідомляє Ліга.

"Головним питанням порядку денного засідання є сучасні виклики перед Радою Європи для забезпечення стабільності в Європі. На сьогоднішній день Рада Європи продемонструвала чітку позицію на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України в межах міжнародно визнаних кордонів, засудивши незаконний "референдум" 16 березня і анексію Автономної Республіки Крим Російською Федерацією", - відзначили в МЗС України.

Центральною темою обговорення буде криза в Україні. Лавров і Дещиця з іншими колегами візьмуть участь у "робочій вечері". Перший і поки єдиний раз Лавров і Дещиця офіційно зустрічалися в Женеві 17 квітня, коли керівники дипломатичних відомств США, ЄС, Росії та України схвалили угоду щодо деескалації кризи.

У зустрічі у Відні візьмуть участь близько 30 міністрів закордонних справ з країн Ради Європи, яка складається з 47 держав. У Відні буде присутній британський міністр Вільям Хейг.

Участь його колег з Німеччини та Франції не запланована.

Зараз ви читаєте новину «Дещиця та Лавров поговорять у Відні про кризу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі