пʼятниця, 24 червня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Держсекретар США Блінкен: Росія вже програла

Держсекретар США Блінкен: Росія вже програла
Суверенна і незалежна Україна буде існувати довше, ніж житиме Путін, сказав держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: East News

Російська Федерація вже програла у розв'язаній нею війні проти України.

Про це сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен на пресконференції в Берліні, повідомила "Європейська правда".

"Українці обороняються з неймовірною відвагою, а Росія вже програла. Метою Путіна, як він сам казав, було знищення України як незалежної та суверенної країни. Ця мета зазнала невдачі. Суверенна й незалежна Україна існуватиме довше, ніж житиме Путін", – заявив він.

"З початку вторгнення загинули або зазнали поранень десятки тисяч російських військових. Росія продовжує втрачати танки, авіацію, бронетехніку у великих кількостях", – сказав держсекретар США.

Навіть якщо в разі подальшого наступу Росія займе повністю зруйновані нею ж міста, то українські військові відійдуть на укріпленіші позиції, де зможуть ефективно оборонятися, заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З наведенням GPS" – ЗСУ показали різницю між HIMARS і "Градами"

"Наша розвідка повідомляє, що російські війська й далі потерпають від низького бойового духу, високого рівня смертності, проблем з технікою і керівництва, яке відмовляється повідомляти їм про реальний стан справ на полі бою", – сказав держсекретар США.

Санкції проти Росії покликані прискорити припинення воєнної агресії, заявив Блінкен.

121-й день триває спротив України повномасштабній російській агресії. ЗСУ знищили 34 530 російських окупантів, 1507 їхніх танків і 216 літаків.

Українські захисники відтіснили окупантів на Херсонщині, відбили штурм у районі Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США Блінкен: Росія вже програла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі