середа, 22 лютого 2012 14:39

Депутати розказали, що робити із бомжами

Депутати розказали, що робити із бомжами

"Бютівець" Андрій Павловський вважає, що прем'єр Микола Азаров ініціює перерахунок безпритульних через проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Азаров по суті і по духу – радянська людина. Він пам'ятає, що робили із соціальними елементами у 1980-х роках у Москві та Києві. Цих людей збирали, примусово вивозили за сто перший кілометр з великих міст, аби їх не побачили іноземці. Наступним кроком буде постанова уряду про те, щоб насильно зібрати всіх бомжів, вивести їх у табір. Після Євро вони втечуть назад у міста", - зазначив депутат.

Павловський наголосив, що безпритульні все рівно залишаються членами суспільства.

"Соціальна функція держави як раз полягає в тому, аби піклуватися про таких людей. Але це не має бути примусово. Мають бути відповідні центри по роботі із такими людьми, соціальні гуртожитки, де вони при бажанні можуть хоча б у мороз прийти обігрітися. А не так, як було цієї зими: вночі можна було переночувати, а о восьмій ранку цих людей виганяли на тридцятиградусний мороз, бо центри закривалися", - зауважив політик.

У свою чергу "регіонал" Ярослав Сухий наголосив, що безпритульні – це дуже гостра проблема. "Сьогодні нам потрібно всього 69 мільйонів гривень для завершення спорудження притулків в кожному обласному центрі. Гроші в бюджеті є. Це невелика сума. Такі притулки є в кожній країні. У Швейцарії вони виглядають як звичайний студентський гуртожиток. Люди стають бомжами в силу різних причин. Соціальні працівники їх всіх знають.  Ми навіть за собак турбуємося, а це ж люди", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати розказали, що робити із бомжами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі