понеділок, 26 квітня 2010 18:45

Депутати облради не прийшли на позачергову сесію через "шантаж"

Депутати облради не прийшли на позачергову сесію через "шантаж"

Сьогодні Рівненська обласна рада не змогла зібратися на позачергову сесію на якій планувалося ухвалити вимогу до українського парламенту не ратифікувати угоду про перебування ЧФ Росії в Севастополі.

Засідання проігнорували більшість депутатів із фракцій БЮТу, Соцпартії, "Відродження", майже половина Нашої України та всі депутати від ПР та Блоку Литвина.

Депутат облради Сергій Олексіюк із фракції УНП, яка ініціювала позачергову сесію, зрив засідання пояснив шантажем з боку влади депутатів-бізнесменів.

"Депутати, які прив"язанні до свого бізнесу залежні від нього. Для них немає значення в якій державі жити. Головне – бізнес і гроші. І сьогодні, коли до керівництва державою прийшли бізнесові клани, то вони хочуть підім"яти все під себе. Ось так сталося і з депутатами облради, які є в різних фракціях - БЮТі, Нашій Україні. Швидше за все, що із влади їм зателефонували та порадили не йти на цю сесію. Поза сумнівом, що був шантаж! Відповідну команду отримали й депутати з ПР і Блоку Литвина", - розповів Gazeta.ua Сергій Олексіюк.

"У жодному разі не можна допустити ратифікацію угод по ЧФ Росії. Нині ми маємо 50 одиниць російської військово-морської техніки, а після набуття чинності нового договору її збільшать до 350. Навіщо така кабала нашим дітям і внукам. Не забувайте також і про нові виклики в сфері екології та тероризм", - зазначив він.

Фракція УНП звернулася до керівництва облради розпочати вдруге процедуру скликання позачергової сесії з питань перебування ЧФ Росії в Криму.

Депутати також планують звернутися з вимогою до СБУ та Генпрокуратури щодо вжиття заходів із забезпечення збереження державного суверенітету та недопущення антидержавних дій представниками влади.

Завтра УНП проведе на майдані Незалежності в Рівному та на майдані Просвіти під стінами облдержадміністрації пікетування з вимогами не допустити ратифікації угод по ЧФ.

У Рівненській обласні раді 7 фракцій, всього 80 депутатів. Для проведення позачергового засідання необхідна участь 41 депутата.

Сьогодні в сесійній залі зареєструвалися 37 депутатів – 11 із 27 від фракції БЮТу, 14 із 23 від НУ, 10 із 11 від УНП, 1 із 3 від фракції "Відродження", 1 із 5 від Соцпартії, та жоден із 5 депутатів від ПР і 5 депутатів від Блоку Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Депутати облради не прийшли на позачергову сесію через "шантаж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі