понеділок, 12 липня 2010 11:10

Депутати хочуть заборонити українцям курити в авто та маршрутках

Депутати хочуть заборонити українцям курити в авто та маршрутках

Народні депутати мають намір з вересня заборонити українцям курити у квартирах, авто і маршрутках.

Відповідний законопроект внесли народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва і НУ-НСівець Юрій Кармазін.

"Покарані можуть бути навіть ті, хто курить на балконі в своїй квартирі, доставляючи при цьому незручність сусідам, у яких відкриті вікна. Крім таких курців, відповідно до законопроекту, оштрафованим можуть стати дорослі, які курять у своїй квартирі у присутності дітей", - пояснив Кармазін ..

Що стосується тих, що палять під час поїздки водіїв легкового та маршрутного транспорту, то їх депутати пропонують штрафувати на суму від 50 до 100 мінімумів (від 850 до 1700 грн. - Ред.).

На думку парламентаря, кожна викурена цигарка може стати причиною ДТП.

Правозахисники кажуть, що знайти порушника буде нереально.

"Я стану першим, хто виступить проти цього закону. Цікаво, як будуть відслідковувати курців, якщо, наприклад, він вийшов на балкон о 3 годині ночі і закурив?" - говорить правозахисник Едуард Багіров, якого цитує Сегодня.

Нагадаємо, у вересні 2005 року Верховна Рада посилила боротьбу з палінням, заборонивши його на робочих і в громадських місцях, за винятком спеціально відведених місць.

З 1 липня 2007 року в Україні посилився контроль за курінням в громадських місцях, у зв'язку з чим для некурящих повинно відводитися не менше 50% площі громадських місць.

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть заборонити українцям курити в авто та маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі