пʼятниця, 28 травня 2010 13:01

На Одещині двоє людей загинули через паління на автозаправці (ФОТО)


27 травня о 13.10 стався вибух на АЗС "ВІТЛА", що знаходиться у місті Болград Одеської області.

Як розповів Gazeta.ua в.о. начальника Болградського районного відділення МНС Віталій Бальжик, трагедія сталася під час ремонтних робіт.

"Троє робітників Віталій Баланов (мешканець Кишинева, 83 р.н.), Олег Широков (Болград, 73 р.н.) та Сергій Соколенко (Болград, 75 р.н.) встановлювали дихальний клапан на 50-тонну цистерну, в якій раніше зберігався бензин. Над люком резервуару, що закопаний у землю на 1,5 метри, знаходилась цегляна криниця у якій Баланов і Широков встановлювали на труби клапани. Соколенко в цей час знаходився зверху біля криниці. В перерві роботи робітники палили цигарки, внаслідок чого вибухнула пара бензиново-повітряної суміші, що знаходилася у середині пустої цистерни", - розповіли в МНС.

За словами Бальжика, від ударної хвилі зруйнувалась одна стінка криниці, а робітників відкинуло на 30-40 метрів від об"єкту.

"Віталій Баланов помер на місці від удару об бетонне покриття автозаправки. При першому огляді лікарі не знайшли на його тілі опіків, що могли спричинити смерть. Олег Широков отримав 70% опіків тіла, відкриту черепно-мозкову травму. Помер в день трагедії о 17.40 в лікарні", - зазначив "еменесник".

Сергій Соколенко отримав рвану рану передньої черевної стінки і 40 % опіків. Знаходиться в Обласному опіковому центрі Одеси. Місцеві лікарі визначають стан постраждалого як стабільній важкий, але впевнені, що зможуть його врятувати.

"На місці вибуху було знайдено пачки від цигарок та бички, - сказав Бальжик. – За попередньою версією трагедія сталася внаслідок порушення робітниками правил охорони праці".

Відкрито кримінальну справу. Деталі справи зараз на місці розслідує слідча група.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «На Одещині двоє людей загинули через паління на автозаправці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі