вівторок, 31 січня 2023 18:32

Депутат повідомив про критичний стан Саакашвілі

Депутат повідомив про критичний стан Саакашвілі
Політик Міхеїл Саакашвілі перебуває у реанімації. Фото: eastnews.ua

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі перебуває в реанімації.

Його тримають у грузинській клініці у критичному стані, сказав в ефірі телеканалу Mtavari депутат Георгій Чаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі розповів про роль Росії в його арешті

"Стан здоров'я президента тривожний, можна сказати критичний, для проведення заходів щодо підтримки життя необхідно, щоб президент Саакашвілі перебував у реанімації", – повідомив він.

Раніше повідомляли, що Саакашвілі перебуває у кроці від поліорганної недостатності. Хвороба може привести до смерті при відсутності належного лікування. Персонал лікарні неодноразово повідомляв про погіршення його здоров'я.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, які опублікував неурядовий центр "Емпатія", Саакашвілі не можна залишатися за ґратами через стан здоров'я. У висновку йдеться, що у Саакашвілі виявили понад 20 діагнозів, з яких 10 основних "несумісні з ув'язненням", а до арешту він був майже здоровий.

Україна офіційно пропонує Грузії передати колишнього грузинського президента Міхеїла Саакашвілі Києву. В Україні він зможе пройти лікування, яке йому необхідно. Або Грузія може відправити Саакашвілі лікуватися в будь-яку третю країну. Україна не втручається в суверенні справи інших країн і поради не дає. Саме тому пропозиція про передачу Саакашвілі в Україну є офіційною.

Зараз ви читаєте новину «Депутат повідомив про критичний стан Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі