понеділок, 28 листопада 2022 00:32

Defence Express: Росія активно вивозить транспортними літаками військові вантажі з Китаю

Defence Express: Росія активно вивозить транспортними літаками військові вантажі з Китаю
Російські АН-124 намагаються маскуватися. Фото: defence-ua.com

Російські транспортні літаки Ан-124 почали активно літати в Китай, здійснюючи до 10 рейсів на тиждень в кілька китайських міст, в тому числі важливі промислові центри. При цьому літаки намагаються маскуватися, відключаючи транспондери.

Таким чином, схоже, що РФ провела в Китай "повітряний міст" та вивозить звідти військові вантажі, вважають аналітики Defense Express.

"Сервіси відстеження польотів фіксують постійні рейси важких транспортних літаків Ан-124 "Руслан" російської компанії "Волга-Днепр" в Китай" - відзначили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На китайському заводі спалахнула пожежа: десятки загиблих

Зокрема, в самому Китаї Ан-124 були помічені в аеропорту Чженчжоу. Джерела стверджують, що літак прибув за військовою допомогою від Китаю для РФ - екіпірування, бронежилети, шоломи та озброєння. Крім того, за останній тиждень фіксувалося дев'ять рейсів до Китаю і тільки три назад, що доводить - літаки РФ намагаються маскуватися. Маршрут рейсів - це Москва-Новосибірськ-Чженчжоу-Новосибірськ-Москва.

Однак кінцевим пунктом одного з рейсів також було місто Урумчі, потужний логістичний та промисловий центр, в якому знаходяться також заводи китайської оборонної корпорації Norinco.

Аналітики вважають, що вантажі, які вивозили літаками, були потрібні Росії так терміново, що на їх транспортування залізницею не було часу, тому росіянам і китайцям довелося використовувати літаки.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати Америки заборонили Польщі передати Україні радянські МіГ-29 в обмін на обіцянку Пекіна "знешкодити ядерну загрозу російського диктатора Володимира Путіна".

У самому Китаї, до речі, неспокійно - в Урумчі, Шанхаї, Пекіні та багатьох інших містах люди вийшли на протести через жорсткі коронавірусні обмеження. Звучать гасла, що вимагають повалення Сі Цзіньпіна і Комуністичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Defence Express: Росія активно вивозить транспортними літаками військові вантажі з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі